Палата представників США готується до голосування за пакет із військовою допомогою Україні

Пакет законопроектів про допомогу Україні проголосують у Конгресі США

У суботу, 20 квітня, палата представників американського Конгресу розпочала засідання, під час якого має завершити розгляд та проголосувати пакет законопроектів з іноземною допомогою, у тому числі з більш ніж $60 млрд. підтримкою Україні. Очікується, що після ухвалення в нижній палаті законодавчу ініціативу буде негайно передано Сенату.

Про це пише "Хвиля" з посиланням на Укрінформ.

Розгляд у Палаті представників відбувається після кількох місяців політичної боротьби та спроб республіканців заблокувати законодавчу ініціативу, ухвалену в лютому Сенатом.

Читайте також:  Що таке китайська пропозиція досягнення в Україні світу на "принципах справедливості"

При цьому варіант законодавства у нижній палаті несуттєво відрізняється від сенатської версії, однак для того, щоб забезпечити максимальну свободу для обговорень та голосування щодо кожного з пунктів, він був поділений на чотири окремі законопроекти. Вони стосуються допомоги Україні, Ізраїлю, Індо-Тихоокеанському регіону та інших потреб у національній безпеці США.

Очікується, що чотири документи голосуватимуться кожен окремо, після чого будуть об'єднані в один пакет та передані на розгляд верхньої палати.

Проте процес розгляду в Палаті представників супроводжується ризиками ультраправих законодавців, які продовжують загрожувати застосуванням процедури відставки спікера.

Процес розгляду в Палаті представників у суботу розпочався о 9-й ранку за місцевим часом. Очікується, що основні голосування розпочнуться о 13 (близько 20 за Києвом).

Тим часом лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що верхня палата також залишиться працювати вихідними, щоб якнайшвидше ухвалити версію законопроектів, підтриманих Палатою представників.

Нагадаємо, що Пентагон почав формувати партію озброєнь для України до голосування за пакет допомоги в Конгресі.