Папа Римський закликав заборонити сурогатне материнство

У зверненні до послів, акредитованих при Святому Престолі, Папа Римський Франциск заявив про необхідність заборони сурогатного материнства, оголошивши його загрозою глобальному миру і людській гідності. Він підкреслив, що ця практика порушує гідність жінки і дитини, спираючись на експлуатацію ситуаційних матеріальних потреб матері. Понтифік закликав всі країни заборонити сурогатне материнство, вважаючи, що дитина є даром, а не предметом комерційного контракту.

У своєму зверненні Папа Франциск також згадав інші актуальні проблеми, зокрема війну в Україні, конфлікт між Ізраїлем і ХАМАС, міграцію, кліматичні кризи та виробництво зброї. Водночас, він вперше публічно звинуватив Росію у веденні повномасштабної війни проти України, заявивши раніше про уникнення подібних звинувачень.

На щастя, Папа Римський Франциск неодноразово говорив про важливі соціальні питання та проблеми, і його звернення надають їм значний вагомість. Наприклад, він схвалив постанову Ватикану, дозволяючу священикам благословляти одностатеві пари в особливих випадках. Очевидно, що Папа Франциск заступається за гідність та права кожної людини.

Заклик до заборони сурогатного материнства

Вважаю підлою практику так званого сурогатного материнства, яка являє собою грубе порушення гідності жінки й дитини, засноване на експлуатації ситуаційних матеріальних потреб матері.

Наголос на значущості гідності дитини

Дитина є даром, а не основою комерційного контракту. Тому варто заборонити сурогатне материнство в усьому світі.

Звинувачення Росії у веденні війни проти України

Росія веде повномасштабну війну проти України, і ця агресія не може бути проігнорована. Нам потрібно визнати її і прийняти заходи для зупинки цього конфлікту.