Пенсіонери в Україні отримають нову грошову допомогу від ООН: як оформити

Пенсіонери отримують грошову допомогу від ООН
Пенсіонери отримують грошову допомогу від ООН

Всесвітня продовольча програма ООН запускає ініціативу підтримки пенсіонерів на постраждалих війною територіях

Всесвітня продовольча програма Організації Об'єднаних Націй (WFP) починає нову програму для підтримки українських пенсіонерів, що проживають на територіях, що найбільше постраждали від війни.

За даними Міністерства соціальної політики України, понад 260 тисяч пенсіонерів у дев'яти областях отримуватимуть додаткові виплати протягом щонайменше чотирьох місяців.

Програма охоплює Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Луганську, Миколаївську, Херсонську, Чернігівську, Сумську та Харківську області. Право на виплату мають пенсіонери, які:

  • Проживають на територіях, де тривають або можливі бойові дії
  • Отримують пенсію меншу за 3000 гривень
  • Не отримували додаткових грошових виплат від міжнародних організацій або допомоги на проживання від місцевих органів влади з 1 березня 2023 року

Сума щомісячної виплати розраховується як різниця між поточною пенсією та 3000 гривень, але не менше 100 гривень. Гроші передаються безпосередньо WFP на банківські рахунки, на які пенсіонери одержують свої звичайні пенсійні виплати.

Важливо відзначити, що пенсіонерам не потрібно робити додаткові заяви або звертатися до WFP або Пенсійного фонду. Списки отримувачів формуються автоматично на основі даних Пенсійного фонду України.

Читайте також