Переказ грошей з картки на карту: що зміниться для українців і кому варто готуватися до неприємностей

Переказ грошей з картки на карту: що зміниться для українців і кому варто готуватися до неприємностей

Журналістка видання "На пенсії" Ірина Полякова згадує, що Національний банк України (НБУ) має намір обмежити перекази між картами фізичних осіб. Голова НБУ Андрій Пишний пояснює, що це потрібно для боротьби з тіньовою економікою та відмиванням грошей.

Такі обмеження необхідні, щоб завадити використанню особистих банківських рахунків для уникнення сплати податків та відмивання грошей.

За словами глави НБУ, сотні тисяч людей використовують свої банківські картки для фінансування тіньового бізнесу, і це привернуло увагу Ради національної безпеки та Міжнародного валютного фонду.

Андрій Пишний

Журналістка пояснює, що згідно з пропонованими обмеженнями, приватна особа зможе здійснити не більше 30 транзакцій на суму до 100 тисяч гривень протягом місяця.

Зверніть увагу, йдеться виключно про вихідні переклади. Тобто отримувати гроші на свою карту ви можете без обмежень, а витрачати їх доведеться переважно "в білу".

Вона також зазначає, що НБУ планує уточнити деталі нововведення протягом місяця, і це обмеження стосуватиметься окремих банківських рахунків, а не фізичних осіб загалом. Журналістка додає, що якщо у людини є дві картки в різних банках, вона зможе здійснити з кожною з них 30 транзакцій на місяць на суму не більше 100 тисяч гривень.

Як зауважує газетярка, у Нацбанку вважають, що більшість власників банківських рахунків в Україні не відчують обмежень. Вони припускають, що у українців малоймовірно з'явиться потреба переводити своїм друзям або родичам понад 100 тисяч гривень на місяць, частіше ніж раз на день.

Журналістка також зауважує, що Нацбанк має певні гарантії, що нововведення не скажуться на діяльності волонтерів, оскільки вони закуповують у офіційних продавців, і надходження на їхні карти не будуть обмежені.

На думку авторів нововведення, 98% власників банківських рахунків в Україні не відчують обмеження у кількості транзакцій, а 95% не відчують обмеження щодо суми переказів.

Читайте також: