Підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон доставлено до суду

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон у суді
Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон у суді

Підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон доставили до Галицького районного суду в Львові. Він знаходиться у залі суду, повідомляє Суспільне.

Донька Ірини Фаріон, Софія, яка перебуває у залі суду, перед початком засідання повідомила, що останнє повідомлення від матері їй прийшло о 19:13.

"Мені прийшло від неї останнє повідомлення: 'Викликала таксі, о 19:13'", - сказала Софія.

Софія запитала підозрюваного у залі суду, чому він вбив Фаріон та що вона йому зробила, на що підозрюваний відповів: "Час покаже".

Засідання суду розпочалося о 13:44. В суді оголосили перерву до 16:00. Сторона захисту очікує приватного адвоката.

Як повідомлялося, у Львові оголошено підозру 18-річному дніпрянину у умисному вбивстві Ірини Фаріон, якого затримали 25 липня. Прокурори клопотали про його арешт на два місяці без можливості внесення застави. 18-річного хлопця затримали 25 липня у Дніпрі. За словами голови МВС Ігоря Клименка, є достатньо доказів, що саме затриманий стріляв у Ірину Фаріон.

Нагадаємо, підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон активно спілкувався з членами телеграм-спільноти "Против системы" Бондаренка, власником якої, як зазначено в описі, є Марко Бондаренко - блогер, який просуває конспірологічні теорії, мізогінні, расистські та неонацистські ідеї.

Нагадаємо, телеграм-канал Astra з посиланням на російські телеграм-канали повідомляв, що відповідальність за вбивство Фаріон начебто взяв на себе "соратник" організації National Socialism/White Power, яка в Росії визнана терористичною. В соцмережах також було опубліковане коротке відео начебто моменту нападу на Ірину Фаріон, де чутно звуки пострілу та жіночий крик.

Стало відомо, що ймовірним вбивцею мовознавиці Ірини Фаріон виявився 18-річний дніпрянин. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири в Львові.

Як відомо, ввечері 19 липня колишня депутатка та мовознавиця Ірина Фаріон померла в лікарні після замаху. Лікарі провели операцію первинної хірургічної обробки рани голови та продовжували боротися за життя пораненої. Однак стан Фаріон був критичний.

На Ірину Фаріон здійснено замах у Львові. Увечері 19 липня на неї стріляв невідомий. Замах відбувся на вул. Масарика у Львові. Саме там жильці нібито помічали протягом тижня молодого хлопця. До слова, сусіди Фаріон описали її вбивцю.

Читайте також