Пішов з життя патріарх Болгарський Неофіт

Після тривалої хвороби у Військово-медичній академії у 79-му році життя помер патріарх Болгарський і Софійський митрополит Неофіт (Димитров). Про це повідомляє офіційний сайт Болгарської Патріархії.

Болгарський патріарх Неофіт, у своїй промові, зауважив на важливості армії для кожного нації і держави. Він зазначив, що руйнівна війна проти братньої України нагадала всім про важливість армії, яка не виявляє агресії, а її єдине завдання - захист і оборона свого народу і країни.

У своєму новорічному зверненні до болгарського народу патріарх Неофіт зазначив, що минулий рік був відзначений трагедією братовбивчої війни у християнській Європі, в Україні. Він акцентував на тому, що це конфлікт, в якому брати за вірою зіткнулися і що його наслідки будуть відчуватися десятиліттями. Але на цей раз Патріарх Неофіт ще ясніше заявив, що ведеться руйнівна війна проти братньої України, підкреслюючи, що Бог і Церква благословляють тільки армію, яка не нападає на іншу країну, а її єдина мета - захист і оборона свого народу і країни.