Південна Корея допоможе з обладнанням для перевірки якості води на півдні України

Корейське агентство KOICA надасть допомогу в придбанні лабораторного обладнання для моніторингу вод та мобільних очисних станцій для регіонів, що постраждали через підрив греблі Каховської ГЕС.

Про це було оголошено під час зустрічі голови Держводагентства Михайла Янчука з представниками KOICA, яке є агентством Південної Кореї, що надає грантову допомогу та технічну підтримку країнам, що розвиваються.

У ході зустрічі також обговорили подальше співробітництво між Держводагентством та KOICA, яке полягатиме у придбанні лабораторного обладнання, мобільних лабораторій, очисних станцій та водовозів для постачання очищеної питної води населенню регіонів, що постраждали від підриву греблі Каховської ГЕС внаслідок дій окупантів.

"Заплановано придбання лабораторного обладнання для забезпечення моніторингу вод, мобільних лабораторій моніторингу вод, мобільних очисних станцій та водовозів для їх обслуговування та доставки очищеної питної води населенню у постраждалих регіонах внаслідок підриву окупантами греблі Каховської ГЕС", - повідомили у Держводагентстві.

Нагадаємо, що KOICA відкрила офіс в Україні в 2022 році з метою розширення допомоги та співпраці з нашою країною згідно з політикою корейського уряду.