По тих, хто обдурив державу і втік за кордон, будуть висновки – президент

Президент Володимир Зеленский зібрав засідання Ради національної безпеки і оборони.

Обговорили перевірку всієї системи військово-лікарських комісій, кроки для унеможливлення будь-якої корупції. Про це Зеленський повідомив у середу.

"За результатами перевірки будуть зроблені висновки щодо тих осіб, які на основі сфальшованих рішень ВЛК виїхали за кордон за час від початку повномасштабної агресії", заявив президент.

Відбудеться комплексна перевірка рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були ухвалені в період із 24 лютого 2022 року і можуть бути повʼязані з корупційними порушеннями.

"Усіма випадками, коли рішення явно безпідставні та незаконні, повинні зайнятися правоохоронці", сказав президент.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Завершити процес повної цифровізації всієї роботи ВЛК. Держава має поставити крапку в будь-яких чергах, у яких люди змушені чекати доступу до ВЛК чи висновків ВЛК", заявив Зеленський.

Також президент заявив про перегляд системи визначення придатності до військової служби.

"З тим, щоб дати більше можливостей командирам залучати військовослужбовців до виконання завдань та унеможливити маніпуляції з поняттям обмеженої придатності", сказав Зеленський.

"Правоохоронці продовжать перевірку системи ВЛК та її очищення від тих, хто використовує свої посади проти безпеки та обороноздатності нашої держави", заявив президент.

Цього місяця Зеленський заявив про неякісну роботу ВЛК.

Минулого вівторка оперативники, слідчі і прокурори провели понад 200 одночасних обшуків у медико-соціальних експертних і військово-лікарських комісіях, територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Уряд запровадив електронний документообіг під час та після проходження військово-лікарських комісій.