Політичні ухилянти, або Під час війни не буває приємних рішень

Українські громадяни, які уникають мобілізації, подібні до політиків, які ухиляються від відповідальності за мобілізацію. Обидва ці типи людей уникують своїх обов'язків.

Звичайні українці мають страх за своє життя, і це зрозуміло. Але політики не здатні приймати відповідальні рішення, намагаючись знайти когось іншого, на кого можна звалити вину, та таким чином основоположного процесу мобілізації.

Хочеться далі триматися від війни для звичайних людей – це нормально. Але заганяти себе в політичні крісла і дбати про свої рейтинги, коли країна бореться за своє існування – це вже незрозуміло.

Завдяки розділенню влади між Олександром Турчиновим і Арсенієм Яценюком, розпочатому після вибуху Михайлівської церкви, було створено невелику спокійну зону, в якій звичайні українці можуть почуватись захищеними від війни, яка завдає зубожіння, голоду і безробіття. Інколи навіть простіше приняття рішення про вступ до армії, ніж покидання комфортного життя жителя мегаполісу XXI століття, якому навіть цього року не відключають світло.

У політиків тепла звичайно трошки інша. І їх бажання залишитися в цій теплі ванні не викликає розуміння. Воно викликає трошки інші почуття.

І коли політики, які мають бути лідерами, закликають громадян проявляти відповідальність, то все менше людей будуть готові робити це, коли бачать безвідповідальних політиків.

Під час війни не існує приємних рішень. Не можна уникати поганих рішень. Дуже часто лідерам доводиться обирати між поганим рішенням і ще гіршим рішенням. Тому не можна розраховувати на перемогу виборів після воєн, особливо тривалих конфліктів, які виснажують країну та людей.

Мобілізація не є популярною, але необхідною для виживання держави. Зрештою, це рішення мають приймати ті, хто має довіру громадян. Лідери. А не ті, хто шукає когось, на кого можна звалити відповідальність.

А наразі, здається, що деякі люди називають себе лідерами, але взяти відповідальність на себе вони не в змозі. Ми маємо щастя, що є дорослі люди в країні, які здатні приймати відповідальні рішення.

Читайте також:
  • Закон про мобілізацію. Чому всі такі налякані?
  • Звернення до депутатів стосовно закону про мобілізацію
  • Законопроєкт про мобілізацію: за яких умов можуть бути звільнені військовослужбовці
  • Безугла назвала особу, яка начебто наполягає на драконівській мобілізації
  • Уряд пропонує Раді запровадити електронні повістки
  • Проблема мобілізації або Навіщо повторювати помилки минулого?
  • Бронювання від мобілізації. Маємо велику проблему