Посилення мобілізації: у Міноборони розповіли, що робити тимчасово непридатним

Посилення мобілізації: у Міноборони розповіли, що робити тимчасово непридатним

Українцям розповіли, що робити тимчасово непридатним після ухвалення нового закону про мобілізацію з 18 травня.

Як повідомляє "Хвиля", про це розповів речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Так, він пояснив, що направлення військовозобов'язаних на військово-лікарську комісію може бути видане лише після оновлення персональних даних.

За словами Лазуткіна, громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби до 4 травня 2024 року, протягом дев'яти місяців підлягають повторному медичному огляду з метою визначення придатності до військової служби. Автоматичного переведення до категорії придатних чи непридатних у чинному законодавстві не передбачено.

Мобілізація в Україні / Фото: Getty Images

Питання про придатність чи непридатність до військової служби вирішує виключно військово-лікарська комісія (ВЛК), зазначив Лазуткін.

Також, Лазуткін повідомив, що Міністерство оборони України внесло зміни до каталогу харчування Збройних Сил України. Пропозиції були спільно опрацьовані Міноборони та державним оператором, який вже оголосив закупівлі продуктів для ЗСУ на друге півріччя за оновленим переліком.

Передусім, нововведення сприятимуть покращенню якості харчування військовослужбовців. У перелік додано різні види спецій, крупи, риби та консерви. Також, консервовані фрукти будуть замінені на свіжі в певній мірі.

Декілька категорій продуктів матимуть додаткові вимоги: борошно, макарони, рибні консерви та ковбаси закуповуватимуться лише вищої якості.

Нагадаємо, українцям розповіли про ключові нововведення після ухвалення Закону про мобілізацію. 

Читайте також: