Польща двічі за ніч піднімала бойову авіацію через ракетну атаку на Україну

Збройний удар Росії на Україну: Польща активізувала бойову авіацію

27 квітня вночі Росія здійснила масований удар на Україну, використовуючи різні типи ракет. Головною метою атаки стали об'єкти енергетики, включаючи західні регіони України. Відповідаючи на можливу загрозу, Польща двічі підняла бойову авіацію. Інформацію про це опублікувало Оперативне командування Збройних сил Польщі в соцмережах.

За даними повідомлення, вищезгадані винищувачі охороняли південно-східну частину країни, а також були залучені авіаційні сили партнерів. У зв'язку з цим громадян Польщі було попереджено про можливе "підвищення рівня шуму" через польоти винищувачів.

"У зв'язку з розпочатою черговою хвилею атаки з боку російської дальньої авіації на об'єкти, які знаходяться на території України, Польща та наші союзники активізували авіаційні сили, що може призвести до зростання рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни", - попереджали жителів Польщі.

Польські військові також заявили, що приймають всі необхідні заходи для забезпечення безпеки повітряного простору країни. Оперативне командування повідомило про припинення патрулювання авіації в південно-східній частині країни після 7:00 ранку.

Зазначимо, що російські війська під час супроводження реактивних та безпілотних атак використовують тактику, що нагадує їх дії в Сирії - вони завдають повторних ударів по медичному персоналу та рятувальникам, які прибувають на місця військових дій.