Польща посилить перевірку вантажівок на кордоні

Міністерство інфраструктури Польщі заявило про намір посилити контроль на польсько-українському кордоні. Це рішення прийнято після зустрічі з представниками транспортної галузі, де вимагали зміцнення перевірок вантажівок. Міністр інфраструктури Польщі Алвін Гаджадхур повідомив, що уряд також буде домагатися усунення недобросовісної конкуренції на транспортному ринку шляхом залучення європейських інституцій.

Планується, що на майбутньому саміті Транспортної ради Євросоюзу, який відбудеться 4 грудня, буде розглянуто питання про наслідки скасування вимоги щодо наявності дозволів на в'їзд до ЄС для українських водіїв.

На початку листопада польські перевізники заблокували кілька пунктів пропуску на кордоні з Україною з приводу скасування вимоги для українських перевізників отримувати дозвіл на перетин кордону. Однак, 1 грудня Україна та Польща домовилися про розблокування кордону і відкриття пункту пропуску "Угринів - Долгобичув".

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький також підтримав протестувальників на кордоні і висловив думку, що повернення до вимоги дозволів для українських перевізників може бути альтернативою у рамках триваючого страйку на кордоні.