Понад 100 бойових зіткнень: як минула доба на фронті

Понад 100 бойових зіткнень: як минула доба на фронті

Звіт про наступ про противника

За даними Генерального штабу Збройних сил України, з початку минулої доби противник здійснив 15 ракетних, 70 авіаційних ударів та 452 удари дронами-камікадзе. Відбулося 101 бойове зіткнення, а також 2843 обстріли позицій наших військ.

На Харківському напрямку противник намагався прорвати оборону на напрямках Глибоке-Липці та Бугруватка-Стариця. Наші захисники успішно контролюють ситуацію і проводять штурмові дії для покращення тактичного положення.

Куп'янський напрямок був діловитим, з шістьма бойовими зіткненнями, противник вступав у три ворожі атаки, проте ситуація контролюється українськими захисниками.

На Сіверському напрямку російські окупанти вчинили п'ять спроб прорвати оборону наших військ, але ситуацію вдалося контролювати.

Краматорський напрямок теж не спокоївся, було зафіксовано 15 бойових зіткнень, але сили оборони втримали позиції.

Покровський напрямок зазнав 25 атак на позиції наших військ, але бійці утримують оборону, особливо в районі міст Новоолександрівка, Сокіл і Невельське.

Противник активно діяв на Курахівському напрямку, проте ситуація залишається під контролем.

Времівський напрямок також відзначився бойовими діями, проте наші військові вдалося відбити спроби противника.

На Придніпровському напрямку окупанти активно намагаються витиснути наших воїнів з плацдармів на лівобережжі річки Дніпро.

Ситуація на Лиманському, Торецькому, Гуляйпільському та Оріхівському напрямках поки що стабільна.

Захисники забезпечуються відповідними силами та засобами, і підсилюються резерви для перехоплення ініціативи на полі бою.

Міністр оборони Рустем Умєров підкреслив важливість ліній оборони на Харківському напрямку, але при цьому зазначив, що Сили оборони потребують більше озброєння.

Противник поширив зону бойових дій на Харківському напрямку, спробуючи сконцентрувати нашу увагу і задіяти більше резервних бригад.

Читайте також:

  • Битва за Харківщину. Ворог швидко вчиться та робить висновки
  • Оборонний вал на Харківщині. Великий «розпил» у деталях
  • Путін повідомив про плани щодо Харкова

Читайте також: