Понад 80 бойових зіткнень за добу: Генштаб назвав найгарячіші напрямки

Україна продовжує війну з Росією, яка триває вже 720-ту добу. Протягом минулої доби було 84 бойові зіткнення, про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Атаки противника на Україну

Ворожа армія зробила 5 ракетних і 113 авіаційних ударів, а також виконала 135 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. В результаті цих атак були поранені мирні жителі та пошкоджені будинки та інша цивільна інфраструктура.

Вночі окупанти вчинили ще одну атаку на Україну, використовуючи 23 безпілотники типу Shahed-136/131. Протиповітряна оборона збила 16 з них.

Атаки були здійснені на таких територіях: Виїмка, Кліщіївка, Нью-Йорк, Олександропіль, Авдіївка, Ласточкине, Новокалинове, Костянтинівка, Новомихайлівка, Парасковіївка, Старомайорське в Донецькій області; Новодарівка, Гуляйполе, Роботине в Запорізькій області; Крупиця, Кринки, Берислав в Херсонській області.

Понад 110 населених пунктів в Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській і Миколаївській областях були під обстрілом артилерії.

Ситуація на різних напрямках

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати свою військову присутність і проводити диверсійні акції для перешкоджання переміщенню українських військ.

У зоні Куп'янського напрямку наші захисники відбили дві атаки противника.

На Лиманському напрямку було відбито три атаки ворога.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили сім атак неподалік від населених пунктів Богданівка, Іванівське, Андріївка та Кліщіївка.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбивають атаки ворога, який магутньо обстрілює Авдіївку. Сили оборони відбили 22 атаки в районі Авдіївки та 7 атак біля Тоненького та Невельського.

На Мар'їнському напрямку українські війська продовжують стримувати противника. Відбито 35 атак неподалік від Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки.

На Новопавлівському напрямку війська відбили атаку неподалік від Пречистівки.

На Запорізькому напрямку українські війська відбили атаку неподалік від Новопокровки.

Силами оборони на Херсонському напрямку продовжуються активні бої. Противник продовжує напади, але наші війська стійко тримають оборону і завдають значних втрат ворогові.

Удари ЗСУ по позиціях ворога

Авіація Збройних Сил України здійснила удари по 13 районах зосередження противника. Українська протиповітряна оборона знищила 7 розвідувальних безпілотників.

Також ракетні війська ударили по 7 районах зосередження ворожого особового складу, знищили 1 артилерійський засіб та 1 засіб протиповітряної оборони противника.