Понад 90 бойових зіткнень за добу: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Україна продовжує брати участь в повномасштабній війні з Росією, яка триває вже 749-ту добу. За минулу добу відбулися 91 бойове зіткнення. Про це повідомили з Генерального штабу Збройних сил України.

Російські удари по Україні

Противник здійснив 10 ракетних та 84 авіаційних удари. Також було проведено 123 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Ці терористичні атаки в результаті призвели до загибелі та поранення цивільного населення.

Зокрема, авіаційні удари вразили такі населені пункти: Солдатське, Крамчанка, Попівка, Лугівка, Велика Писарівка в Сумській області; Муравське, Бологівка, Одноробівка, Козача Лопань, Куп'янськ, Ківшарівка в Харківській області; Серебрянське лісництво і Білогорівка на Луганській області; Серебрянка, Пролетарське, Виїмка, Роздолівка, Богданівка, Дружба, Олександропіль, Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Уманське, Новомихайлівка, Урожайне, Старомайорське в Донецькій області; Малинівка і Роботине в Запорізькій області.

Понад 110 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях були під артилерійським вогнем.

Ситуація на різних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник втримує військову присутність на прикордонних районах і проводить диверсійні акції для завади перекиданню наших військ на загрозливі напрямки. Також збільшує кількість мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

На Куп'янському напрямку наші війська відбили 4 атаки противника в населених пунктах Синьківка та Табаївка в Харківській області.

На Лиманському напрямку вдалося відбити 7 атак противника в населених пунктах Білогорівка в Луганській області та Терни в Донецькій області.

На Бахмутському напрямку наші сили відбили 7 атак противника в районах східніше Часового Яру, Іванівського, Андріївки та Кліщіївки в Донецькій області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 26 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське в Донецькій області.

На Новопавлівському напрямку ситуація залишається напруженою. Наші війська стримують ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки в Донецькій області. Ворог спробував 26 разів прорвати нашу оборону за підтримки авіації.

На Оріхівському напрямку ворог 12 разів атакував позиції наших сил в районах Старомайорського в Донецькій області та Вербового та Роботиного в Запорізькій області.

На Херсонському напрямку ворог не збирається відмовлятися від своїх планів. За минулу добу було спроби атаки наші позиції 3 рази, але всі вони були невдалими. Водночас, наші воїни активно завдають втрат противнику і виснажують його вздовж всієї лінії фронту.

Успішні удари Збройних сил України

Авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Ракетні війська також нанесли удари по 3 районах зосередження особового складу, артилерійському засобу, складу боєприпасів та 2 засобах ППО противника.