Посольство США попереджає про можливі теракти у Москві

Посольство США у Москві попереджує про можливі теракти

Посольство США у Москві попередило американських громадян про можливі теракти в Москві у найближчі дві доби. Про це йдеться на сайті дипломатичного відомства.

Посольство відстежує повідомлення про те, що екстремісти планують найближчим часом атакувати великі зібрання у Москві, зокрема концерти

Громадянам США радять уникати скупчення людей у Москві упродовж наступних 48 годин, стежити за повідомленнями у місцевих ЗМІ та за своїм оточенням.

До того ж, посольство Британії у Москві опублікувало таке ж попередження, посилаючись на заяву посольства США, та порадило британцям взагалі не подорожувати до Росії.

Ситуація в Росії є непередбачуваною. Туристична страховка може бути анульована, якщо британці вирушать у РФ всупереч рекомендаціям

Зростання терористичних актів в Росії

Зазначимо, що в 2023 році російські силовики відзвітували про рекордну з 2004 року кількість зареєстрованих терористичних актів, всього зафіксовано 410 подій.

Нагадаємо, нещодавно у місті Карабулак в Інгушетії, яка є суб'єктом РФ, силовики вступили в перестрілку з невідомими озброєними особами, які засіли у багатоквартирному будинку. У населеному пункті введено режим контртерористичної операції (КТО).

Україна зупинила теракт у Запоріжжі

До слова, Служба безпеки України запобігла вчиненню теракту у центрі Запоріжжя - у результаті багатоетапної спецоперації затримано російського агента, який намагався підірвати місцеве відділення пошти.