Постачання зброї Україні. Фіцо дав обіцянку словацьким компаніям

На сьогоднішній день глава уряду Словаччини Роберт Фіцо відмовився від військової допомоги Україні, але заявив, що не перешкоджатиме словацьким компаніям у виробництві та поставках зброї своїм клієнтам, включаючи Україну. Про це інформує Pravda.sk.

Фіцо довгий час обстоював свою позицію щодо відмови від військової допомоги Україні. За його заявою, його несхвалення стосується лише поставок зброї та боєприпасів зі складів словацької армії.

Фітцо зазначив, що жодна компанія не буде перешкоджати виробництву та постачанню зброї своїм клієнтам. Він також обіцяв зробити все можливе, щоб допомогти Україні в гуманітарному плані, зокрема у сфері розмінування несправних територій.

Прем'єр також висловив можливість надати медичну та ремонтну допомогу цивільним об'єктам України. У той же час, новий міністр оборони Словаччини Роберт Калиняк планує переглянути деякі комерційні контракти на поставки зброї, але не надав більш детальних відомостей.

Раніше Фіцо заявив лідерам ЄС, що фінансова допомога Україні повинна бути супроводжена гарантіями того, що кошти не будуть розкрадені. Крім того, Калиняк повідомив про намір змінити умови оборонної угоди з США, оскільки Словаччина більше не надсилає Україні нову зброю та боєприпаси з власних складів.