Правоохоронці з Одещини допомагали тікати за кордон ухилянтам

Підозра членам організованої групи по переправленню ухилянтів за кордон

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру членам організованої групи з Одещини, які організували незаконну схему заробітку на військовозобов'язаних. Підприємець, який займався цією схемою, задіяв двох правоохоронців та місцевого мешканця. Цю інформацію оприлюднено на сайті ДБР.

Підприємець знаходив охочих, які за гроші хотіли незаконно перетнути кордон. Він підробляв для них документи про зняття їх з військового обліку за медичними показниками. Правоохоронці проводили формальний огляд і пропускали цих чоловіків через кордон за допомогою фальшивих довідок. Четвертий учасник групи перевозив ухилянтів на своєму авто до Молдови
, - зазначають працівники ДБР.

За словами правоохоронців, злочинна група брала плату в розмірі 7 тис. доларів США за кожну переправлену особу.

Дальші кроки ДБР

Відповідно до документів, ДБР встановило, що чотири рази військовозобов'язані скористались послугами зловмисників. Дослідженням також будуть з'ясовуватись інші особи, які наймали цю групу.

У співпраці з Службою безпеки України та Держприкордонслужбою ДБР повідомило про підозру організатору та трьом учасникам злочинної групи у незаконному переправленні осіб через кордон. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. За статтею 332 Кримінального кодексу, на яку їм доводять звинувачення, передбачена покарання до 9 років позбавлення волі.

Ошукала на понад 800 тис. гривень

Також працівники ДБР разом з національною поліцією повідомили про підозру курсантці одного з правоохоронних вузів Дніпропетровщини. Вона ошукала мешканку Дніпра, заволодівши понад 800 тис. гривень.

Раніше ДБР повідомило про кількість розслідувань, які проводяться стосовно діяльності ТЦК.