Президент Болгарії зробив чергову провокаційну заяву про поставки зброї Україні

Президент Болгарії Румен Радєв і надалі виступатиме проти відправки болгарської зброї в зону бойових дій в Україні.

Він також анонсував, що Болгарія не підтримає санкції проти російського ядерного палива. Про це повідомляє "Главком".

Радєв зазначив, що тимчасовий уряд виконав рішення парламенту щодо надання Україні військової допомоги і додав, що надання нової допомоги має здійснюватись з врахуванням стану болгарської армії.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, наразі потрібно думати не про послаблення оборонного потенціалу країни, а навпаки про його збереження та розвиток.

Крім того, болгарський президент заявив, що деякі місцеві партії нібито хочуть втягнути країну в ескалаційні процеси, які вони не можуть контролювати.

"Нехай партії виграють вибори, сформують уряд і візьмуть на себе відповідальність за рішення, за яким болгарська армія надасть зброю Україні. Люди, які нічого не знають у військовій справі, намагаються втягнути нас у ескалаційні процеси, які вони не можуть контролювати", заявив призидент.

Він додав, що війна вже переросла у фазу повного взаємного виснаження і вона "задіює всіх нас".

Минулого тижня президент Болгарії Румен Радєв вже виступав проти надання зброї Україні.

Він заявив, що відправлення зброї до України схоже на "гасіння пожежі бензином". Разом з тим він запевнив, що його країна буде підтримуватиме український народ.

Радєв заявив, що Україна є центром усіх дебатів у ЄС, тому настав час, через рік після початку цієї кривавої війни, змістити акцент здебільшого на заходи щодо її припинення та відновити всі дипломатичні зусилля у пошуках мирного рішення.