Президент Польсько-української господарчої палати повідомив українцям дві новини: хорошу і не дуже

Президент Польсько-української господарчої палати повідомив українцям дві новини: хорошу і не дуже

Підтримка України у Польщі: менше фінансових можливостей, але залишається симпатія

Президент польсько-української господарчої палати Яцек Пєхота заявив, що у Польщі стало менше можливостей фінансово підтримувати Україну. Проте, серед більшості поляків існує симпатія до України. Це стосується як політичних еліт, так і звичайних громадян.

Пєхота зазначив, що люди звикають до страшних подій і стають байдужими до них. Проте, він підкреслив, що у більшості поляків все ще залишається велика прихильність та симпатія до України.

Президент господарчої палати визнав, що фінансова підтримка України з боку Польщі скоротилась, але це не вплинуло на симпатію поляків до сусідньої країни. Він зазначив, що важливо продовжувати нагадувати про реальні події в Україні та говорити про них, а камертийність не допоможе вирішити проблеми.

Пєхота також відзначив, що політичні еліти Польщі підтримують Україну як в опозиції, так і в уряді. Він підкреслив, що це позитив, оскільки тривалий період війни може викликати байдужість. Така підтримка України від політиків дозволяє краще координувати дії з польського боку та забезпечує ефективну допомогу країні.

На Балтійському бізнес форумі присутність голови парламентського комітету з міжнародних справ та голови Ради з питань співпраці з Україною свідчить про важливість економічного виміру відносин між країнами. Це дає надію на кращу координацію проблем та ефективну підтримку України з боку Польщі.

Нагадаємо, що на польсько-білоруському кордоні триває міграційна криза, і Польща готує інформаційну кампанію для громадян країн, звідки намагаються нелегально потрапити до неї через Білорусь.

Крім того, Польща дозволила Україні використовувати поставлену їй зброю для ударів по Росії, у зв'язку зі складною ситуацією на польському кордоні, куди було направлено додаткові сили.

Читайте також: