Присвоєння «Героя України» Ірині Фаріон. Петиція зібрала дві третини голосів

Присвоєння «Героя України» Іріні Фаріон. Петиція зібрала дві третини голосів
Присвоєння «Героя України» Іріні Фаріон. Петиція зібрала дві третини голосів

Україна продовжує збирати підписи під петицією, щоб присвоїти посмертно докторці філологічних наук, професорці та народній депутатці Ірині Фаріон звання "Герой України". Петиція вже набрала майже 16 тисяч голосів з необхідних 25 тисяч. Петиція була опублікована на сайті Київради 24 липня.

У петиції зазначається, що Ірина Фаріон внесла значний внесок у розвиток української мови, освіти й культури, а також віддана справі національної ідентичності та державності України. Спадщина Фаріон має стати основою формування україноцентричного світогляду майбутніх поколінь.

Петиція також зазначає, що Фаріон організувала конкурси політичного плакату і малюнка, започаткувала проєкт популяризації української книги та створила телевізійні проекти "Велич особистості" та "Ген українців". Її робота охоплює не тільки наукові досягнення, але й активну політичну діяльність, зокрема ініціювання законопроєктів на захист української мови.

Збір підписів на підтримку петиції триватиме ще 82 дні.

Нагадаємо, що депутати Львівської міської ради підтримали звернення про перейменування однієї з вулиць на честь Ірини Фаріон, яка стала жертвою замаху в Львові.

Донька Фаріон розповіла, що її мати планувала відпочити із сім'єю на морі перед тим, як її вбили. Останніми днями вона забирала внука із садочка.

Ірина Фаріон померла в лікарні після замаху, у якому невідомий стріляв у неї. Замах стався на вулиці у Львові 19 липня.

Співчуття родині та близьким Ірини Фаріон. Її втрата - велика втрата для української нації.

Читайте також