Професійно про ситуацію на фронт. ЗМІ склали список вартих уваги телеграм-каналів

З початком повномасштабного вторгнення до висвітлення подій у країні почав відігравати роль Telegram. Це призвело до зростання популярності військових блогерів, які надають об'єктивну інформацію про ситуацію на фронті та військову тематику загалом.

Видання Цензор.нет рекомендує підписатися на канали українських військових блогерів, які безпосередньо перебувають на фронті та надають незалежну експертну оцінку військових подій.

КОВАЛЕНКО

Український блогер з позивним «Стратег». Він пише про війну простою мовою, коментує міжнародні події та спростовує російську пропаганду та фейкові новини.

СІЛЬ

У Telegram військовослужбовець Олександр Солонько пише про війну – кінцеву, інформаційну, смислову. Він є відомим фахівцем у протидії поширенню російської дезінформації в медіа. З 2022 року служить у ЗСУ аеророзвідником і брав участь у обороні Бахмута від російських окупантів.

ХРОНИКИ РИДИКА

Особистий канал майора ЗСУ, замкомандира 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ України, Родіона Кудряшова – головного українського садиста. На каналі розміщена цікава та неупереджена аналітика актуальних подій в Україні та світі. Автор викладає фото та новини з фронту і висміює окупантів та події у Росії.

ГОВОРИТЬ СНАЙПЕР

Канал добровольця 24ОШБ «Айдар» Станіслава Бунятова (позивний «Осман»), який пише про свою участь у війні та складності повернення до цивільного життя.

АНАТОЛІЙ ШТЕФАН «ШТІРЛІЦ»

Полковник ЗСУ Анатолій Штефан є відомим блогером, який оперативно повідомляє про новини з фронту та проводить збори на підтримку ЗСУ.