Проросійська політикиня Ле Пен "розганяє" новий фейк щодо війни в Україні

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 1 лютого.

Французька політикиня Марін Ле Пен поширює чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у середу пресслужба ЦПД в Telegram. Проросійська Ле Пен, яку вважають подругою президента Росії Володимира Путіна, заявила про початок третьої світової війни у разі, якщо НАТО повноцінно залучиться до війни в Україні, а також закликала до врегулювання ситуації мирним шляхом:

"Постачання наступального озброєння може перетворити цей конфлікт на столітню війну".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Тим часом посол Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов розганяє новий фейк.

"Міністерство оборони РФ вказувало на ознаки реалізації США програм подвійного призначення. Найбільш спірні експерименти проводяться за межами території країни. Приклад: з 2019 року США використали Україну як майданчик для дослідів із ВІЛ-інфекцією. Цільовими групами були найвразливіші категорії населення з високим ризиком зараження", заявив він.

Дезінформацію "розганяє" також директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін:

"Захід розширює номенклатуру озброєння, що постачається Києву, через рішучість воювати з РФ до останнього українця".

Екскандидатку у президенти Франції екслідерку ультраправої партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен обвинуватили у привласненні бюджетних коштів. Ле Пен, яку називають прихильницею російського диктатора Володимира Путіна, запідозрили у привласненні майже 140 тис.