"Просто випарувалися": мер Дніпра пояснив, чому тіла деяких загиблих можуть не знайти

Тіла людей, які вважаються зниклими безвісти після російського ракетного удару по багатоповерхівці, можуть ніколи не знайти, оскільки трупи могли буквально випаруватися.

Всьому виною сила вибуху, морози та горіння ракетного палива, розповів мер Дніпра Борис Філатов в інтерв'ю журналісту Василю Голованову.

Філатов пояснив, що багато фото світ бачив, а ось деякі моменти залишилися за кадром. Наприклад, під завалами знайшли тіло жінки, яке було понівечене і придавлене плитами з такою силою, що перетворилося на "лист". Від деяких тих взагалі залишилися тільки фрагменти - при тому, що 25 осіб вважаються зниклими безвісти.

"Якщо чесно, я навіть не знаю... Ми повністю перетрушуємо сміття, щоб жоден фрагмент тіл не пропав, але мені доповідали, що, в принципі є така ймовірність, що деякі люди в прямому сенсі слова просто випарувалися" - сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Рятувальники шукають останки загиблих навіть на дахах сусідніх будинків - є ймовірність, що їх могло викинути туди вибухом. В цілому, вважає Філатов, жертв буде більше, ніж відомо зараз.

Крім того, є 20 тіл, які неможливо ідентифікувати візуально. Тому фахівці встановлюватимуть дані жертв російського теракту за допомогою аналізу ДНК.

У суботу, 14 січня, російські терористи обстрілом зруйнували багатоквартирний житловий будинок у Дніпрі. Під завалами опинилися люди.

В результаті ракетного удару по багатоповерхівці загинули 45 мирних жителів.

Врятовано 39 осіб, з них шестеро дітей. Травмовано 79 осіб, з них 16 дітей, отримано 47 повідомлень про безвісно зниклих, з яких 23 людини встановлені загиблими, чотири людини знайдені живими у родичів і в лікарнях.