Протести в РФ. Коли ситуація реально вибухне?

У Башкортостані відбулися протести, що стали натхненням для деяких блогерів та експертів. Проте, це виявилося безпідставним.

Башкіри є лідерами за протестним потенціалом в РФ. Декілька років тому вони організували масштабні екологічні протести на захист своїх символів - пагорбів Куштау, які планували розкопувати на видобуток соди. Ці протести призвели до створення сильних організацій. Але з часом ці організації почали сваритися між собою, деякі приєдналися до влади, а інші перейшли в політичну опозицію. Це призвело до розпаду і репресій проти них. Тому нові стихійні протести не становлять загрози для Путіна.

Я часто пояснюю основні речі про революції в РФ. Вони ніколи не відбуваються знизу, завжди відбуваються через розбрат у владі, коли нові лідери опозиції – це колишні члени влади. Рік тому я передбачав політичне лідерство Пригожина або Кадирова. Останній зіпсувався, а перший спровокував бунт, який налякав Путіна до кінця. Кейс Пригожина підкреслює мою тезу про революції згори.

Ситуація в РФ нарощується, але вона вибухне лише тоді, коли з'явиться суб'єкт. Кремль це розуміє і тому придушує будь-який натяк на лідерство та протидію. Без суб'єкта немає революції.

Потрібно також зрозуміти, що причиною вибуху не буде війна, а різке погіршення соціально-економічного стану. І про це Путін також знає, тому більшість його виступів стосуються внутрішніх питань. Це означає, що він несе значні витрати не тільки на війну, а й на внутрішню стабілізацію. Це сприяє зануренню РФ в пастку радянського союзу, коли рано чи пізно все вийдеться з рук. Тому я вже писав про важливість санкцій у цьому контексті.

Читайте також:

  • Чи запалає Башкортостан? Тривожний сигнал для Путіна
  • Британська розвідка повідомила, як війна проти України вдарила по економіці Росії
  • Чому Грузії не вдалося?
  • Українські виробники звернулися до російської опозиції через вибори у РФ