Путін готує Росію до безкінечної війни – ЗМІ

Російська влада готується до довгої війни.

Речник президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков наприкінці грудня у квартирі високопоставленого російського чиновника зустрівся з представниками культурної та політичної еліти РФ. Зізнався, що все буде набагато гірше, ніж очікують гості. Про це пише The Guardian.

Політолог Максим Трудолюбов звернув увагу, що Путін все частіше говорить про "вічну війну" із Заходом.

"Путін практично перестав говорити про якісь конкретні цілі війни. Війна не має ні чіткого початку, ні передбачуваного кінця", вказав він.

Один західний дипломат у Москві описав послання Путіна у лютому як підготовку російської громадськості до безкінечної війни.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Росіяни спочатку розраховували, що війна триватиме кілька тижнів. Це не вдалося і Путін наказав мобілізувати 300 тис. осіб минулої осені та погрожував здійснити новий масштабний наступ.

Американський військовий експерт Роб Лі пояснив, що Росія просто не має можливостей для великого наступу. Менш ніж 10% російської армії в Україні здатні до наступальних операцій. Більшість підрозділів складають призовники з обмеженою підготовкою.

У березні на заході у Москві міністр МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що "бачить нацизм" у європейських країнах. "Це теж своєрідний "дзвіночок" про затяжний конфлікт", вважають у статті.

Російська влада активно веде інформаційну операцію проти власних громадян, аби ті охочіше йшли воювати проти України. Кремль навмисно просуває наратив про те, що саме існування Росії під загрозою.

Диктатор Володимир Путін звинуватив Захід у тому, що той вже має "викладені на папері" плани знищення Російської Федерації в її нинішньому вигляді. Він зауважив, що Росія була змушена призупинити свою участь у договорі СНО, щоб забезпечити свою стратегічну стабільність і безпеку перед обличчям зусиль Заходу використати СНО для підриву стратегічних перспектив Росії.