"Путін собі не зраджує": Зеленський відреагував на масштабну атаку Росії по Україні

Зеленський реагує на атаку Путіна
Зеленський реагує на атаку Путіна

Президент України Володимир Зеленський висловив свою реакцію на ранкову масову атаку Росії.

Він повідомив про це у своєму Телеграм-каналі.

Зараз у всій країні проводяться роботи з ліквідації наслідків російського удару.

Зеленський наголосив, що це був один з найбільших ударів, який був здійснений Росією. Ворог випустив понад сотню ракет різних типів і приблизно стільки ж "шахедів".

Цей удар, як і багато попередніх російських ударів, був зорієнтований на критичну громадську інфраструктуру. Він охопив більшість наших регіонів - від Харківщини та Києва до Одеси та західних областей. Нажаль, є загиблі. Я висловлюю свої співчуття родинам та близьким. Десятки людей отримали поранення, їм надається необхідна допомога

Багато пошкоджень також сталося в енергетиці. Президент зазначив, що ремонтні роботи вже розпочаті там, де є відключення електрики. Команди працюватимуть цілодобово, вони повернуть електрику.

Зеленський також заявив, що Україні потрібен дозвіл на відповідь по Росії.

Путін є хворою істотою, це вже зрозуміло всім. Але так само очевидно, що він може робити тільки те, що світ дозволяє йому робити. Слабкість у відповіді лише підтримує терор. Кожний лідер, кожен наш партнер знає, які рішення потрібні, щоб припинити цю війну справедливо. У нас не може бути обмежень у відстані, коли в терористів їх немає. У нас не може бути обмежень у зброї, коли Росія використовує всі види зброї, включаючи "шахеді" та ракети з Північної Кореї. Америка, Британія, Франція та інші партнери мають достатньо сили, щоб допомогти нам зупинити терор. Потрібні рішення

Нагадаю, що окупанти вночі випустили "шахеди", а вранці були запущені ракети (десятки Кинджалів). Відомо, що ворог використовував різні види озброєння: безпілотні літальні апарати, крилаті ракети, "Кинджали". Вибухи чути у Києві, Луцьку, Житомирі, Вінниці, Рівному, Запоріжжі, Миколаєві, Сумах, Дніпрі та інших областях.

Читайте також