Путін зазіхає на суверенітет ще однієї країни - ISW

Путін зазіхає на суверенітет ще однієї країни - ISW

Інститут вивчення війни повідомив про те, що російські військові затримали ще одного російського громадянина у Вірменії. Таким чином, ймовірно, Росія намагається здобути владу над Вірменією та порушити її суверенітет.

Це сталося на тлі погіршення відносин між Вірменією та Росією.

Відділення Гельсінської громадянської асамблеї у Ванадзорі повідомило, що російська військова поліція на російській 102-й військовій базі в Гюмрі у Вірменії затримала громадянина Росії Анатолія Щетіна.

Чоловіка затримали за дезертирство та намагаються примусово перевести його до Росії.

Юрист Гельсінської громадянської асамблеї Ані Чатінян повідомила, що організація подала заяву про злочин до Генпрокуратури Вірменії та російські правоохоронні органи повинні передати справу вірменським правоохоронним органам.

Генпрокуратура Вірменії повідомила, що розглянула звіт Гельсінської громадянської асамблеї відповідно до своїх процедур. Російська військова поліція на 102-й військовій базі раніше затримувала громадянина Росії у Вірменії за дезертирство в грудні 2023 року.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян відреагував на арешт чоловіка у лютому 2024 року та заявив, що влада Вірменії розслідує інцидент і не може терпіти незаконні дії на своїй території.

Джерело: Українська правда

Читайте також: