РФ посилила атаки на кількох точках фронту: британська розвідка назвала мету

Сухопутні війська Росії посилюють наступ на село Роботине, розташоване на лінії фронту

Міністерство оборони Великої Британії повідомляє, що сухопутні війська Росії почали активізувати свої дії у напрямку села Роботине, яке було відібране ЗСУ під час контрнаступу улітку 2023 року. Відтоді село залишається на передовій.

За даними британської розвідки, російська 58-а загальновійськова армія та повітряно-десантні війська (ВДВ), які були присутні в цьому районі, зазнали серйозних втрат під час українського контрнаступу.

Однак, відповідно до інформації британської розвідки, темп бойових дій з того часу знизився, і активність російських сил по вербуванню, яка продовжується, ймовірно, дала змогу російським військам на цьому напрямку відновити свої позиції.

За останній тиждень російські сили почали здійснювати більше атак на кількох точках лінії фронту, ймовірно, з метою розтягнути українські сили
, - зазначають у міністерстві оборони Британії.

У лютому під час свого візиту до Запорізької області президент України Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських військових у районі села Роботине, включаючи 65-ту окрему механізовану бригаду Збройних сил України.

Продовжується війна Росії проти України

Вже 728-й день триває повномасштабна війна Росії проти України. За минулу добу відбулося 66 бойових зіткнень. Ворог здійснив 5 ракетних та 125 авіаційних ударів, а також 124 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Уночі російські окупанти знову атакували Україну, використовуючи безпілотні літальні апарати типу Shahed-136/131.