РФ втрачає в обороні вдвічі більше техніки, ніж ЗСУ в наступі

Російська Федерація втрачає в обороні вдвічі більше техніки, ніж ЗСУ в наступі.

На графіках нідерландського сайту оборонної аналітики та дослідження військових дій Oryx, що збирає інформацію з відкритих джерел, можна помітити, що ЗСУ втрачають багато бронемашин.

"Згідно з найсвіжішим оновленням, втрати окупантів помітно перевищують українські. Це стосується втрат бойових машин, літаків та систем протиповітряної оборони", сказано в повідомленні.

Основні втрати України, які перевищують російські це APC та IMV. Тобто, різні бронемашини, якими українці доставляють на точки розгортання свої штурмові групи.

Або і зовсім використовують їх під час штурмів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Інфографіка загальних втрат військового обладнання підтверджує, що техніки росіян знешкоджено на полі бою значно більше.

Графіки створені на основі виключно фото- і відеофіксації втрат під час українського наступу і російських контратак.

Російська влада робить усе можливе, щоб приховати цифри втрат власної армії в Україні.

Росіяни обладнують пересувні крематорії, де спалюють тіла солдатів, не забирають тіла з поля бою, а також записують багатьох загиблих у категорію зниклих безвісти. Однак журналісти The Moscow Times знайшли дані, які можна використати для підрахунку російських втрат у війні в Україні.

Зокрема, журналісти проаналізували дані державних закупівель та виявили, що Росія за півтора року війни закупила поховальних вінків на суму понад 120 млн рублів. Ця сума є значно більшою ніж у довоєнний період.