Росія більше не зможе повторити операцію ПВК "Вагнера" із захоплення Бахмута - нардеп

Зараз російські військові не здатні здійснювати масові атаки на українські міста, як це робили раніше бійці ПВК "Вагнер". Про це розповів секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Він зазначив, що "вагнерівці" сьогодні мають інший рівень підготовки та мотивації, і більшість з них є злочинцями. Раніше ж у ПВК "Вагнер" було багато професіоналів, таких як спецпризначенці та десантники, яких залучали соціальною допомогою і великими сумами грошей, обіцяючи їм безкарність. За словами Костенко, "вагнерівці" можуть виконувати окремі завдання, але з огляду на втрату впливу Е. Пригожина та Д. Уткіна, масштабні атаки на українські міста стають малоймовірними.

Таким чином, українським містам більше не загрожує масове захоплення з боку російських військових, оскільки ПВК "Вагнер" дефіцитарний у кваліфікованих бійців та потужності.

  • Російські військові більше не можуть масово атакувати та захоплювати українські міста, перед цим робили ПВК "Вагнер".
  • Наразі "вагнерівці" мають інший рівень підготовки та мотивації, більшість з них - злочинці.
  • Раніше бійці ПВК "Вагнер" складалися з професіоналів, у тому числі спецпризначенців та десантників. Вони отримували соціальну допомогу та великі гроші.
  • Нині "вагнерівці" можуть виконувати окремі завдання, але масштабні атаки на українські міста малоймовірні.
  • Українським містам не загрожує масове захоплення російськими військами, оскільки ПВК "Вагнер" не має достатньої потужності та кваліфікованих бійців.

Українським силам було складно протистояти деяким підрозділам окупантів у Бахмуті. Зокрема, спеціальний бойовий підрозділ Головного розвідувального управління РФ, який налічував кілька сотень воїнів, виступав проти українських сил. Цей підрозділ був одним з найсильніших угруповань в російській армії, він відрізнявся від "вагнерівців" та інших російських військових.

Підрозділ "ГРУшників" з Головного розвідувального управління РФ налічував кілька сотень бійців і діяв у Бахмуті проти українських військ. Відмітившися на тлі інших підрозділів, "ГРУшники" були одними з найсильніших угруповань в російській армії.