Росія досі домовляється про зброю з КНДР

Між Російською Федерацією та Північною Кореєю тривають переговори щодо надання зброї.

Сполучені Штати Америки неабияк занепокоєні цим, заявив під час брифінгу речник Держдепартаменту Метью Міллер. Переговори тривали під час візиту лідера КНДР Кім Чен Ина до Росії. Водночас обговорення домовленостей двох диктаторських країн щодо зброї продовжуються і тепер, передає Gazeta.ua.

"Ми неодноразово говорили про це і попереджали, що обговорення озброєнь між Росією і КНДР майже напевно продовжувалися під час візиту Кім Чен Ина до Росії, і ми вважаємо, що вони продовжуються і після цього візиту", наголосив представник Держдепу.

Зміцнення військових відносин між РФ і КНДР ще більше підірвуть глобальний режим нерозповсюдження та порушать резолюцію Ради безпеки ООН.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Міллер закликав КНДР дотримуватися публічних заяв та утриматися від постачання зброї до РФ.

Занепокоєння з приводу домовленостей про постачання зброї між Пхеньяном і Москвою посилилися після візиту минулого тижня лідера КНДР Кім Чен Ина до Росії. Він провів закриті переговори з російським диктатором Володимиром Путіним та обговорив поглиблення співпраці з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу.

У Путіна та у Пхеньяні заперечують наявність угоди про зброю, але США, інші країни Заходу, а також Японія і Південна Корея ставлять під сумнів ці заяви.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден уже застеріг Російську Федерацію від отримання зброї з Ірану та КНДР для використання її у війні проти України. Це стане порушенням численних резолюцій Радбезу ООН, заявив американський лідер під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, йдеться у повідомленні Білого дому.

Путін змушений принижуватися зустріччю з диктатором КНДР замість того, щоб диктувати умови світу. Таким чином президент РФ показує свою слабкість. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.