Росія може запустити ядерну зброю в космос у цьому році – Bloomberg

США попереджають про можливу загрозу ядерної зброї Росії у космосі

Сполучені Штати повідомили своїм союзникам, що Росія може відправити у космос ядерну зброю для знищення супутників ще цього року. Про це повідомляє Bloomberg.

Країна-агресор насилює розвиток космічного потенціалу для знищення супутників за допомогою ядерної зброї. Відомо, що ця дія порушить Договір про космос 1967 року, який підписала сама Росія.

За оцінками експертів, Росія не планує вибуху ядерної зброї в космосі. Але існує ризик аварії, а в результаті ядерного вибуху можуть постраждати близько третини супутників та системи зв'язку на Землі.

Джерело, яке володіє інформацією про космічну зброю, повідомило, що наслідки будь-якого вибуху залежатимуть від розміру вибухової головки. Хоча це не обов'язково означатиме знищення супутників, але викличе помилки, які потребуватимуть виправлення.

Раніше члени розвідувального комітету Палати представників США отримали інформацію про серйозну загрозу національній безпеці від Росії. Глава комітету Майк Тернер представив розвідувальні дані стосовно "серйозної загрози національній безпеці" для вивчення всім членам Конгресу.

Російська Федерація планує розміщення ядерної зброї у космосі, що серйозно хвилює національну безпеку США.

Президент США Джо Байден заявив, що теоретично Росія може завдати шкоди супутникам за допомогою ядерної зброї в космосі, але це не становить загрози для американського народу.

Державний секретар США Ентоні Блінкен на зустрічі з китайським та індійським колегами обговорив можливість відправлення Росією ядерної антисупутникової зброї у космос.