Росія намагається залякати українських студентів, вигадавши новий фейк

Російські пропагандисти розповсюджують неправдиві новини про те, що Україна збирається закрити університети, щоб відправити студентів на фронт. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

«Для надання правдоподібності своїм фейкам ворог використовує заяви українських політиків щодо необхідності оптимізації системи вищої освіти в країні», – йдеться в повідомленні.

За цими повідомленнями ворожі пропагандисти намагаються розповсюдити серед українських молодих людей панічний страх та недовіру до України.

В дійсності жодних масових закриттів університетів у нашій країні не планується. Розглядається можливість об'єднання окремих навчальних закладів, що не передбачає відрахування студентів чи звільнення викладачів.

Також не розглядається питання про скасування відстрочки від призову для студентів.

Нагадаємо, що російська дезінформаційна кампанія «Майдан-3» міститиме маніпуляції, істерики та намагання збільшити напругу щодо мобілізації та рішень українських владних структур.

Також Росія поширює дезінформацію щодо ситуації на півдні України. Пропагандисти створюють новий фейк про нібито «евакуацію держслужбовців з Херсона».

Читайте також: 

  • Закон про мобілізацію. Друга версія краще?
  • Який мобілізаційний резерв чоловіків має Україна (дослідження)
  • Кремль підготував пропагандистську методичку про мобілізацію в Україні