Росія посилила наступ на Україну – естонська розвідка

Збройні сили РФ в Україні мають ініціативу і зростають темпи наступальних операцій

За даними командувача розвідувального центру Сил оборони Естонії, темпи російського наступу в Україні знову збільшилися, зокрема у сухопутних військах. Оперативно-тактичні цілі Росії, проте, залишаються невиконаними.

У Луганській області Збройні сили РФ зайняли додаткові території в Куп'янському та Лиманському районах. Метою Росії в Куп'янському районі є контроль над ділянкою річок Оскіл та Жеребець у напрямку Лиману.

«Хоча збройні сили Російської Федерації зберігають ініціативу на всій лінії фронту, просування РФ у напрямку Лиману за тиждень було досить незначним, і Росія не вийшла на вищезгадані річкові рубежі», - зазначив Ківісельг.

На Донецькому напрямку Головний штаб ЗСУ повідомив про бойові дії в районах Бахмута та Авдіївки. Противник продовжує атакувати, але українським військовим вдалося створити дві лінії оборони і запобігти подальшому наступу Росії. Також РФ досягли незначних успіхів у районі Донецька.

На регіони Запоріжжя та Херсона активність РФ була меншою, ніж минулого тижня. Найбільші бої відбулися на напрямках Роботине та Вербове, де РФ намагалася просунутися.

На лівому березі Дніпра українські військові досі утримують створені плацдарми і відбивають атаки РФ у цьому районі.

За даними командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка, російські терористи змобілізувалися, щоб окупувати території до виборів президента в Росії. Він також зазначив, що Росія матиме достатні ресурси для продовження війни проти України протягом щонайменше двох років.

Читайте також:

  • Путін наступає. Чи покаже Україна "зуби"?
  • Дніпропетровщина готується до оборони, замовила тисячі "зубів дракона"
  • Загострення на фронті. Сумщина в авральному режимі зводитиме оборонні рубежі