Росія розпочала дострокові «вибори президента» на окупованих територіях

Адміністрація, що контролюється Росією, розпочала незаконне дострокове голосування на окупованій частині Запорізької області. За тривалістю 3 тижні, члени "виборчкомів" з озброєним супроводом будуть збирати голоси на підтримку Путіна у будинках мешканців, на вулицях та у соціальних установах. Проведення цих виборів на окупованих територіях є кримінальним злочином з покаранням до 10 років позбавлення волі.

Росія призначила президентські вибори на 17 березня 2024 року. Вони триватимуть 3 дні - з 15 по 17 березня. Центральна виборча комісія Росії вирішила, що незаконне дострокове голосування також буде проведене на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей, які визнані важкодоступними.

У попередні дні так звані "члени виборчих комісій" пройшлися по окупованих територіях України, збирали інформацію і проводили агітацію за участь у російських президентських "виборах". Росія також спеціально підготувала загони з Кремля, які були завезені на окуповані території для підсилення тиску та імітації "виборів".

Читайте також:

  • Вибори в Росії. Чи визнає Захід їх легітимними?
  • У цирку "Росія" йде фарс "Вибори"