Росія використала нові авіабомби: ЗСУ пояснили, у чому їх особливість

Росія застосувала нові авіабомби під час обстрілу Мирнограда

Російські окупанти використали нові авіаційні бомби під час обстрілу міста Мирноград у Донецькій області. Речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій повідомив, що це покращені версії КАБів.

“Початкова інформація була, що ворог застосував ЗРК С-300, однак за уточненою інформацією, яка надійшла від Нацполіції, у цьому обстрілі росіяни застосували три одиниці плануючої авіабомби УМПБ Д-30СН”, - зазначив Лиховій.

Він також додав, що застосування нових бомб свідчить про етап розвитку російських керованих авіаційних бомб. Ймовірно, ці бомби є баражуючими і мають додаткові функції планування і силові установки.

“Це покращена авіабомба, яка вже приходить на заміну оцим класичним старим ФАБам, перетвореним у КАБи, вони мають додаткові функції планування і додаткові силові установки”, - розповів Лиховій.

Дмитро Лиховій закликав ЗСУ готуватися до “нових викликів і нових задач ППО” в боротьбі з цими покращеними авіабомбами.

Наслідки обстрілу Мирнограда

В результаті ракетного удару окупантів по місту Мирноград Донецької області постраждали дев'ять осіб, з них один підліток. Було також пошкоджено дев'ять багатоповерхівок і 27 автомобілів.

Нагадаємо, триває 746-та доба повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу ворог здійснив 5 ракетних та 95 авіаційних ударів, протягом яких сталися 73 бойових зіткнення. Українські сили знищили 20 ударних БпЛА типу “Shahed” своїми засобами протиповітряної оборони.