Росія за ніч скинула на південь України понад 20 авіабомб

Знищення міст на півдні України
Знищення міст на півдні України

За останній час російські окупанти на Херсонщині все частіше використовують авіабомби під час своїх атак.

За словами речниці ОК "Південь" Наталії Гуменюк, у ворога зазнали нестачу боєприпасів для обстрілів, що було оголошено 13 жовтня в ефірі телемарафону.

За її словами, російські окупанти намагаються надолужити втрачене за період штормового попередження і зокрема використовують авіацію в напрямку Одещини, Чорного моря та острова Зміїний.

Згідно зі словами Гуменюк, найбільш дістається правобережній Херсонщині, де на одне село ворог скидав по чотири керовані авіабомби потужністю 500 кг тротилового еквіваленту, що мають надзвичайну руйнівну силу.

Зараз ще уточнюються наслідки цих авіаударів, але поки не надійшло інформації про постраждалих, сподіваємося, що всі залишились живі, - додала Гуменюк.

На думку речниці, такий терор виправдовується тим, що ворог зменшує можливість використовувати повноцінну артилерію через нестачу боєприпасів.

Наразі триває 597-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Російський противник продовжує починати бойові дії, порушуючи закони та звичаї ведення війни і вчиняючи терористичні акти проти навіть цивільних об'єктів.

Сили оборони України продовжують захищати схід та південь країни, здійснюють наступальну операцію на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, про що повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Читайте також