Росія зробила паузу в ударах по Україні із дальньої авіації: британська розвідка пояснила причину

З 21 вересня Росія не здійснювала авіаційних ударів по Україні. Останній раз така перерва тривала з 9 березня по 28 квітня 2023 року. Інформацію про це надала Міністерство оборони Великої Британії. Ймовірно, російська авіація вичерпала свої запаси боєприпасів після зимової кампанії проти критичної інфраструктури України.

За даними британської розвідки, Росія й цього разу, ймовірно, зберігає наявні ракетні запаси і використовує паузу для збільшення придатних запасів, очікуючи подальших важких ударів по Україні взимку.

Також варто зазначити, що РФ орієнтує свої атаки на зернові об'єкти на півдні України, користуючись безпілотними літальними апаратами Shahed. За допомогою цих апаратів Росія проводить удари по українським портам річки Дунай, що знаходяться близько до румунського кордону. Британська розвідка відзначає, що Shahed мають більшу точність порівняно з іншими типами ракет повітряного базування.

У зв'язку з цим, цьогорічна зима в Україні передбачається важчою через можливі масовані обстріли енергосистеми російськими терористами. Однак, військові та енергетики заявляють про готовність реагувати на атаки ворога. Про це повідомив Максим Тімченко, очільник енергохолдингу ДТЕК.