Росіяни поширюють фейк про поховання військових без органів в Одесі

Російські пропагандисти поширюють неправдиву інформацію про те, що в Одесі приховують тіла українських військових, органи яких через те, щоб їх продати. Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації.

Спочатку про це розповсюдили в TikTok, акунт якого тепер видалений. Так як зйомка була нечіткою, місце і дата запису точно визначити не можливо.

Однак, зауважили в Центрі протидії дезінформації, таблички на могилах на відео мали російські написи, а зараз на них лише українські, що свідчить про те, що зйомка була зроблена давно.

Крім цього, разом з СБУ у Центрі підтвердили, що подібні кадри розповсюджувалися щонайменше з 2015 року. Ворожа пропаганда використовує ці відеозаписи для інформаційної кампанії під назвою "Чорна трансплантологія".

Нагадаємо, що російська пропаганда стверджує, що з Харкова вивозять держустанови, архіви і експонати.

Як повідомлялося, Росія проводить кампанію дезінформації стосовно ситуації на півдні України. Пропагандисти поширюють фейк про те, що держслужбовці нібито евакуюються з Херсона.

Також російські пропагандисти розповсюджують інформацію про те, що Україна готується здати Харків. Але це є неправдою.

За даними української розвідки, пік російської дезінформаційної кампанії "Майдан-3" буде містити маніпуляції, істерики і накручування щодо мобілізації і рішень української влади.