Росіяни "знищили два танки Leopard". Леопардами виявились комбайни у полі: відео

Російські окупанти заявили, що з ударного гелікоптера Ка-52 знищили українську бронетехніку під час контрнаступу.

Розповіли, що це нібито німецькі танки Leopard 2. Відповідний ролик опублікувало міноборони РФ.

На кадрах видно, як керовані ракети влучають у техніку, проте чітко видно, що на відео не танки чи БТРи, а розстріляні комбайни, які збирали в полі врожай.

Навіть самі пропагандисти визнали на кадрах не танки, а сільськогосподарська техніка.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Не хочемо нічого стверджувати, проте техніка на опублікованих Міністерством оборони РФ кадрах за своїм силуетом не схожа ні на який танк. Однак ці силуети найбільше нагадують зернозбиральні комбайни", йдеться у повідомленні.

Про це також говорять характерні вивантажувальні шнеки (труби), що знаходяться високо, які через своє розташування явно не є знаряддями. Також у "танків" не видно жодних ознак башт.

"На другому кадрі удару ракети взагалі чітко видно чотири колеса трактора, схожого на обприскувач John Deere 4830", йдетсья в одному з пропагандистських Telegram-каналів.

В районі Бахмута і ще на декількох напрямках у Донецькій області є просування українських сил.

Бої наразі тривають запеклі, оскільки російські окупанти всіляко намагаються не допустити просування ЗСУ. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

На уточнювальне запитання про те, на яких конкретно напрямках просунулися українські воїни, Маляр сказала, що йдеться про Донецьку область.