Росіяни знову намагаються наступати під Авдіївкою та зазнають великих втрат - Генштаб

Росіяни знову намагаються наступати під Авдіївкою та зазнають великих втрат - Генштаб

Російські окупанти знову намагаються напасти в районі Авдіївки, зазнаючи значних втрат. Українські сили продовжують оборонятися на сході та півдні країни, а також здійснюють наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє про це 20 жовтня.

Збройні сили України поступово звільняють тимчасово окуповані території та закріплюються на завойованих рубежах. Протягом останньої доби було 90 бойових зіткнень. Ворог здійснив 12 ракетних та 60 авіаційних ударів, а також провів 53 обстріли реактивними системами залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

У повідомленні Генштабу зазначено, що російські терористичні атаки спричинили загибель і поранення серед цивільного населення, а також зруйнували багатоквартирні та приватні будинки, а також іншу цивільну інфраструктуру.

Населені пункти Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей зазнали авіаційних ударів. При цьому близько 150 населених пунктів опинилися під артилерійським обстрілом ворожих сил.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається стабільною в зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування "Північ".

Противник утримує військову присутність у прикордонних районах на Сіверському та Слобожанському напрямках, здійснюючи активну диверсійну діяльність, щоб перешкодити перекиданню українських військ на загрозливі напрямки. Ворог також збільшує встановлення мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп'янському напрямку війська України відбили понад 30 атак ворожих сил в районах Синьківка та Іванівка Харківської області, а також 12 атак біля Надії Луганської області.

На Лиманському напрямку сили оборони вдалося утримати свої позиції в районі Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався повернути втрачений район біля Кліщіївки Донецької області. Збройні сили України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута, завдають ворогові втрат у живій силі та техніці, і закріплюються на завоюваних рубежах.

В районі Авдіївки на Авдіївському напрямку ворог поновив наступальні дії і тримає місто в оточенні. Начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив про це, зазначивши, що ворог шукає "прогалини" української оборони. Російські джерела все частіше скаржаться на погані умови військ, що воюють під Авдіївкою.

За даними Генштабу, російські окупанти зазнали значних втрат: майже 900 загиблих і поранених солдат, а також знищено та пошкоджено близько 50 танків та понад 100 одиниць бронетехніки противника. Крім того, наступальні дії ворога в районах Новокалинового, Степового та Сєверного Донецької області були безуспішними.

На Мар'їнському напрямку ворог здійснював безуспішні штурмові дії з підтримкою авіації в районі Мар'їнки Донецької області. Збройні сили відбили 16 атак противника.

На Шахтарському напрямку українські війська відбили атаки ворожих сил в районах Золотої Ниви та Старомайорського Донецької області.

У Запорізькому напрямку наші захисники не допустили втрат позицій в районі Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу та завдають пострілів в тил противника.

Протягом останньої доби авіація Сил оборони нанесла удар по пункту управління та здійснила 13 ударів по районах, де зосереджені війська та військова техніка ворога. Також були нанесені чотири удари по зенітно-ракетних комплексах противника. Збройні сили України знищили чотири розвідувальних безпілотники військового рівня.

Підрозділи ракетних військ завдали удару по пункту управління, двом районам, де зосереджені війська та військова техніка, двом системам залпового вогню ТОС-1А "Солнцепек" та 13 артилерійським засобам противника.

У районі Авдіївки Донецької області спостерігається загострення. Окупанти намагаються захопити місто, повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш. Російські джерела все частіше скаржаться на погані умови, в яких перебувають війська, що воюють під Авдіївкою.

Читайте також: