Російська ракета знову залетіла на територію Польщі: реакція Міноборони країни

Росія знову атакувала Україну, ракета пролетіла над Польщею

У ніч на 24 березня Росія знову атакувала Україну ракетами та дронами. Одна із крилатих ракет пролетіла над територією Польщі. Про це повідомило Оперативне командування Збройних сил Польщі.

24 березня 2024 року о 4:23 ранку сталося порушення повітряного простору Польщі однією з крилатих ракет, запущених цієї ночі Російською Федерацією. Метою ударів були населені пункти, які розташовані на заході України.

За даними військових, ракета пролетіла над селищем Осердув в Люблінському воєводстві Польщі, перебуваючи в повітряному просторі протягом 39 секунд.

У Польщі заявили, що їхні військові стежили за об'єктом протягом всього польоту і активували всі необхідні процедури безпеки повітряного простору. Також була піднята у повітря польська та союзницька авіація.

Ракети, які мають на борту пілотів, могли б збити цей об'єкт, якби він загрожував нашій безпеці, але після 39 секунд він покинув нашу територію.

Після цього інциденту США та Британія вирішили залишити системи протиповітряної та протиракетної оборони "Sky Sаbre" у Польщі на більш тривалий термін, ніж планувалося раніше.

Нагадаємо, що у ніч на 24 березня російські окупанти атакували Україну 29 ракетами та 28 дронами. У ніч на 22 березня було проведено аналогічну атаку за допомогою 55 дронів та 37 ракет.