Російських та білоруських тенісистів допустили до Вімблдонського турніру

Британська асоціація тенісу (LTA) повідомила про допуск російських та білоруських спортсменів до змагань під нейтральним прапором.

Торік вони не були допущені до змагань через агресію РФ проти України. Так, організатори трав'яного мейджора вирішили зняти дискваліфікацію з гравців, які представляють Росію і Білорусь. Вони зможуть зіграти на турнірі "Великого шолома" в нейтральному статусі, повідомляє пресслужба LTA.

"Ми продовжуємо повністю засуджувати незаконне вторгнення Росії, а наша щира підтримка залишається з народом України. Це рішення було вкрай важким, не приймалося легковажно чи без особливої уваги до тих, на кого впливатиме", заявив очільник організації Іен Г'юїтт.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він пояснив, що минулорічне рішення заборонити російським і білоруським тенісистам відвідувати турніри призвело до значних санкцій, накладених на LTA турами ATP і WTA, включаючи реальну перспективу припинення членства асоціації, якщо вона повторить заборону в 2023 році.

Білоруські та російські тенісисти зможуть зіграти на "Вімблдоні-2023" за умови відмови від державного фінансування країни-агресорки та її союзниці.

Також їм буде заборонено висловлювати підтримку війни.

Українським спортсменам не можна буде змагатися на турнірах, де будуть представлені атлети з Росії чи Білорусі.

Це рішення поширюється на усі змагання, включно з відбірковими стартами на Олімпіаду-2024, повідомив Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов в ефірі телемарафону.

Детального пояснення, як саме діятиме рішення уряду України, немає. На одному й тому ж старті можуть проходити змаганнях в особистих та командних стартах невідомо, чи поширюватиметься заборона на увесь турнір.