Російський дрон міг залетіти у повітряний простір Польщі під час атаки на Україну: йдуть пошуки

Російський дрон над Польщею під час атаки
Російський дрон над Польщею під час атаки

Один з російських дронів, який використовувався під час атаки на Україну, можливо, залетів у повітряний простір Польщі. Про це повідомив Операційний командувач Збройних сил Польщі Мацей Кліш на прес-конференції.

"Ймовірно, маємо справу з об'єктом, який залетів на територію Польщі. Об'єкт був підтверджений радарами принаймні трьох радіолокаційних станцій", - заявив Кліш. За його словами, наразі тривають пошуки цього об'єкта.

Інцидент стався під час масштабної атаки Росії на Україну 26 серпня. За словами Президента Володимира Зеленського, російські загарбники випустили понад 100 ракет різних типів та близько 100 безпілотників типу Shahed. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що атака пошкодила 15 областей України, включаючи енергетичну інфраструктуру.

У відповідь на ракетний обстріл України, Польща підняла в повітря винищувачі F-16 для захисту свого повітряного простору. Оперативне командування Збройних сил Польщі зазначило про активну діяльність російської авіації, пов'язану з ударами по об'єктах на території Західної України.

"Ми розпочали всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, а оперативне командування займається моніторингом ситуації", - йдеться у повідомленні польського командування.

Читайте також