Російський носій "Калібрів" у Чорному морі виявився "недоробленим" ‒ ВМС

Російські загарбники вивели в Чорне море корабель "Циклон", призначений для запуску ракет "Калібр".

Однак фактично використовувати судно нині неможливо. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук, передає Gazeta.ua.

За його словами, корабель не пройшов дворічних випробувань і запускати ракети зараз не може.

Плетенчук також зазначив, що здатність росіян атакувати Україну змінилася б, якби до РФ не потрапляли закордонні деталі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ключове слово якби. Просто зараз у море вийшов корабель із власною назвою "Циклон". Це проект "Каракурт". Це морська платформа для запуску крилатих ракет типу "Калібр". І він є прикладом якраз цього "якби", тому що якби вони мали запчастини, персонал, обладнання, то цей корабель пройшов би державні випробування протягом двох років, які він не зміг завершити. І він би, мабуть, запускав "Калібри", сказав Плетенчук.

За його словами, зараз "Циклон" не здатен запускати ракети через проблеми з виробництвом.

"Платформа, яка побудована саме під цю задачу, яка в принципі більше нічого не вміє і не має вміти, позаштатне озброєння якої не виконує більше ніяких функцій, окрім самооборони, не вміє запускати ракети, тому що, мабуть, є якісь проблеми з виробництвом", додав речник.

За його словами, зараз у росіян є проблеми у багатьох галузях, у тому числі в ракетобудуванні та в космічній.

28 вересня Росія вивела у Чорне море один ракетоносій, сумарний залп якого становить вісім ракет типу "Калібр".

Загальна оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою, повідомила у четвер вранці пресслужба ОК "Південь".