Розвідка Литви повідомила, скільки РФ ще може воювати з Україною у нинішньому темпі

Росія матиме достатні ресурси для ведення війни проти України щонайменше два роки

Литовська військова розвідка повідомила, що Росія матиме достатні ресурси для продовження війни проти України щонайменше на два роки. Це стає можливим завдяки високим цінам на нафту, ухиленням від міжнародних санкцій та державним інвестиціям.

За спостереженнями литовських спецслужб, РФ вирішила реформувати та зміцнити свою армію, яка була пошарпана під час бойових дій в Україні. Планується розширення військового потенціалу вздовж кордону з країнами НАТО.

«Москва здатна оцінити отримані уроки та підвищити свою боєздатність», - зазначено в звіті.

Литовські спецслужби оприлюднили свій звіт про ситуацію, але спостереження й аналізи були недоступні через розкриттяї їх й оголошення ембарго на публікацію.

Литва заборонила поїздки військовим працівникам до Росії

Уряд Литви введений заборону на поїздки до Росії, Білорусі та Китаю для військових і статутних працівників країни поза службовими обов'язками. Ця заборона обумовлена оцінкою ризиків та загроз національній безпеці.

Продовжується війна Росії проти України

Війна Росії проти України триває 743 дні. За останню добу було 92 бойових зіткнень, ворог здійснив шість ракетних та 90 авіаційних ударів, а також 115 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.