У Конгресі США ухвалили акт, що зобов'язує Байдена надати зброю Ізраїлю

У Конгресі США ухвалили акт, що зобов'язує Байдена надати зброю Ізраїлю

Представники Палати представників США ухвалили законопроект, що стосується допомоги Ізраїлю

Законопроект, який стосується надання допомоги Ізраїлю в галузі безпеки, був схвалений більшістю голосів у Палаті представників США, що очолює республіканців. За рішенням проголосували 224 представники, тоді як 187 висловилися проти. Шукате республіканців та демократів проголосували "за" і "проти" відповідно.

Хоча цей законопроект ймовірно не стане законом, він свідчить про глибокі розбіжності в політиці Ізраїлю в США під час президентської кампанії.

За повідомленнями, республіканці прагнуть помститися демократам за те, що адміністрація президента Байдена призупинила постачання бомб до Тель-Авіва для захисту цивільного населення ґазського сектору.

Джо Байден звинувачується республіканцями в підтримці палестинських протестувальників, і його критикують за "відвертання спиною до Ізраїлю".

"Це катастрофічне рішення з глобальними наслідками. Очевидно, що це робиться з політичних міркувань, і ми не можемо цього допустити", - заявив Майк Джонсон, спікер республіканської фракції в Палаті представників.

Демократи, з іншого боку, звинуватили республіканців у політичній грі та заявили, що вони спотворюють позицію Байдена щодо Ізраїлю.

"Це не є серйозною законодавчою ініціативою, тому деякі з найбільш проізраїльськи налаштованих членів фракції демократів у Палаті представників голосуватимуть проти", - сказав лідер демократів Хакім Джефріс перед голосуванням.

Ізраїль отримує значну військову допомогу від США протягом багатьох років.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: