Як вберегти рушники і килимки у ванній від неприємного запаху ‒ кілька порад

У ванній кімнаті одним з найбільших розсадників бактерій та мікробів є килимки й рушники. Особливо, коли вони через постійну вологу не встигають висохнути.

Саме рушники й килимки часто є джерелом запаху затхлості. Кілька способів цього уникнути зібрала Gazeta.ua.

Зазвичай затхлий запах виникає, коли на рушниках з'являється пліснява. Тому потрібно слідкувати, щоб вони надовго не залишалися на підлозі й не були складені в кілька шарів, перш ніж висохнуть.

Щоб освіжити рушники, їх потрібно випрати у гарячій воді з оцтом. Килимки можна прати разом з рушниками. Найкраще килимки й рушники прати в машинці в інтенсивному режимі за температури близько 40°C.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Можна використовувати звичайний пральний порошок з невеликою кількістю кондиціонера для білизни. Після прання їх слід добре висушити або в машинці, або повісити на вішак для рушників чи сушарку.

Взимку рушники та килимки можуть сохнути дуже довго. Найкраще для цього використовувати сушарку. Бажано ставити її біля вікна або в місці з гарною вентиляцією. Не можна класти килимки та рушники один на одного або дуже близько. Це уповільнює процес висихання. А для кращого результату їх потрібно перевертати кожних дві години.

Килимки для ванної радять прати кожні три-сім днів, повністю замінюючи килимок через два роки. Зазвичай килимки сохнуть довше. А взимку можуть взагалі повністю не висихати. Тоді допоможе регулярне прання, яке гарантує знищення бактерій.

Усі ми хочемо жити в чистому приміщенні, дихати свіжим повітрям та пити чисту воду. Наш дім має бути абсолютно безпечним для родини, але не завжди так буває, токсини чи інші шкідливі речовини можуть взятися звідки не чекаємо.

Щоб мінімізувати їх вплив варто частіше витирати пил та з розумом користуватися побутовою хімією. Більше способів очистити будинок підібрала Gazeta.ua.