Як вберегти рушники і килимки у ванній від неприємного запаху ‒ кілька порад

У ванній кімнаті одним з найбільших джерел бактерій і мікробів є килимки й рушники. Особливо, коли вони не встигають висохнути через постійну вологу.

Зазвичай затхлий запах виникає, коли на рушниках з'являється пліснява. Тому потрібно слідкувати, щоб рушники не залишалися на підлозі й не були складені в кілька шарів, перш ніж вони висохнуть.

Щоб освіжити рушники, їх потрібно випрати у гарячій воді з оцтом. Килимки можна прати разом з рушниками, використовуючи звичайний пральний порошок з додатком кондиціонера для білизни. Після прання рушники слід добре висушити або в машинці, або повісити на вішак чи сушарку для рушників.

У зимовий період рушники й килимки можуть дуже довго сохнути. Тому для швидшого висихання їх слід підвішувати біля вікна або у місці з хорошою вентиляцією. Крім того, необхідно уникати того, щоб килимки та рушники були розташовані один на одного або дуже близько. Також, кожні дві години їх потрібно перевертати для кращого результату.

Килимки для ванної радять прати кожні три-сім днів, і через два роки повністю замінювати. А взимку, коли килимки можуть навіть не висихати, регулярне прання дозволяє знищити бактерії.

Очистка будинку від токсинів

Усі ми хочемо жити в чистому приміщенні, дихати свіжим повітрям та пити чисту воду. Але іноді наш дім може стати заручником токсинів і шкідливих речовин. Щоб зменшити їх вплив, важливо частіше витирати пил і розумно користуватися побутовою хімією.